ИАРА с мащабни акции след подадени сигнали

ИАРА с мащабни акции след подадени сигнали

Инспектори на ИАРА – Бургас извършиха планирана проверка с патрулна лодка ИАРА 29 в акваторията на Черно море, в близост до квартал Крайморие и във водите на защитена местност „Узунгерен“. В хода на проверката не са констатирани нарушения. След това проверяващите се насочват към язовир „Мандра“, където са установени две мрежи с обща дължина 100 м.

По-късно, след получен сигнал на тел.112, екип от инспектори на ИАРА – Бургас и служители на Обща администрация, отново организират проверка на язовира, където са установени и извадени от работно положение 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 100 м. Мрежите са извадени и иззети. По време на проверката служителите на ИАРА получават втори сигнал за извършване на нерегламентиран риболов в езеро Вая. Същият екип, заедно с доброволни сътрудници, преориентира проверката и се насочва към посоченото място в сигнала. На местонарушеието инспекторите забелязват лодка с три лица, които залагат мрежи във водоема. В процес на организиране и пускане на патрулната лодка във водата, нарушителите забелязват контролните органи на ИАРА, възпрепятстват проверката и след последвала гонка успяват да избягат от местонарушението, като се укриват в гориста местност около езерото.

От водите на Вая са извадени 8 бр. мрежи с обща дължина 400 м с улов на шаран в тях. Рибата, 12 кг, е върната обратно във водата, а мрежите са иззети с констативен протокол. ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията и за съдействието на доброволните сътрудници.

При съмнения за нередности сигнализирайте на 112.

efekt-2.com

ИАРА с мащабни акции след подадени сигналиИнспектори на ИАРА – Бургас извършиха планирана проверка с патрулна лодка…

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Dienstag, 26. Mai 2020

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук