Избор на влакно за риболов

Избор на влакно за риболов


Какъв избор се прави на влакно за риболов според видът риболов и влакното естествено?

 

Спинингов риболов

За него ни трябва влакно с възможно по-малко сечение, тъй като с него се замята по-точно и по-далеч. Изборът се прави така, че да има висока товароносимост, здравина на възела, гъвкавост, средна разтегливост, подходящ цвят и ниска памет. Последното е наложително, за да не прави влакното „бради” и нежелани оплитания в хода на излета. Току-виж ви заминали 15-20 метра от линията.

 

На дъно
Тук ни трябва влакно с висока абразивоустойчивост, добра товароносимост, здравина на възела и средна разтегливост. Солидно влакно. Цветът се подбира съобразно водоема.

На мач
Това е много прецизен риболов, и по тази причина е добре да подберем влакно с възможно най-малко сечение, но и висока товароносимост. Линията изисква висока здравина на възела, ниска разтегливост и цвят съобразно водоема
Това са само няколко щрихи!

efekt-2.com

Истината е, че такава консултация можете да получите във всеки магазин в зависимост от нуждите ви и влакното се подбира в зависимост от риболова и въдицата, която ще използвате, видът риболов, техниката и внимателно подбраното влакно като добавим и проучването на терена и уменията ви и малко късмет и улова винаги е успешен!

Избор на влакно за риболов товае важен избор.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук