Избор на подходяща лодка за риболов

Изборът на подходяща лодка за риболов също е предизвикателство.

За тези, които обичат да ловят във водата, надуваемата лодка е най-добрият вариант. Съвременните лодки са изработени предимно от PVC, което има своите плюсове и минуси. Опитните рибари дават няколко доста полезни съвета относно избора на лодка.

Независимо от формата и конфигурацията на надуваемата лодка, тя трябва да бъде стабилна във водата и да има добра товароносимост.
Огледайте внимателно обшивките на лодката (залепени или заварени). Те трябва да са гладки и без мехурчета и бръчки.

Дъното на напомпаната лодка не трябва да има гънки, да се разпъва равномерно. Седалките да са добре полирани и боядисани. Тествайте я задължително, преди да я пуснете във вода. Само така ще бъдете сигурни, че няма да претърпите някой неочакван инцидент.

efekt-2.com

След като сте си купили PVC лодка, вие трябва незабавно да получите свидетелство за управление на лодката. Изпробвайте я в продължение на няколко дни. В края на краищата, ако нещо не е наред, можете да върнете стоката в специализирани магазини (ако има такива и да се провери гаранцията, разбира се).

И още един съвет: В разгара на лятото, когато риболовът е в разцвета си, ако ползвате надуваема лодка, има вероятност тя да се разширява при нагряване. Необходимо е в този случай да се контролира степента на ръчно изпомпване. За да направите това, натиснете с пръсти по цилиндъра. Ако чуете звън, освободете малко въздух, това ще намали налягането вътре.

Източник: damski-klub.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук