Изкуствени примамки

Изкуствени примамки


С изкуствените примамки нещата стоят малко по-деликатно. Изисква се повече усет, по-добра презентация и по-прецизно водене. С умрялата рибка е лесно – все пак хищникът я познава добре, сигурен е, че става за ядене и не е толкова подозрителен. Когато обаче му предлагаме да налапа някаква железария, нещата стават по-сложни. Не че костурите и белите риби са някакви прекалено големи интелектуалци, но напоследък и те се изхитриха. Добре, че в търговската мрежа напоследък вносът се засили, и можем да разполагаме с повече сносни примамки.

Рибки за вертикален риболов
Най-често са изработени от олово, за да имат относително високо тегло. Предлагат се в най-различни модели, разцветки, някои от тях снабдени допълнително с метална опашка. При тях воденето е от изключително голямо значение. Понякога се изисква по-леко и неагресивно движение на примамката.

В други случаи хищникът се дразни от по-резките движения. Пробваме, докато уцелим на кой вид водене кълве най-добре. В тази група влизат и балансирите – примамка, на която доскоро дори и капацитети в отвесния риболов у нас не вярваха, преди да разберат, че всъщност е нещо много резултатно. Най-вече в определени моменти, когато не кълве на друго.

Източник: ribibg.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук