Инспектор на ИАРА Шумен нарушава закони


Инспектор на ИАРА Шумен нарушава моралните и етичните закони Във Видео в социалните мрежи става дума за инсценирана намеса на Инспектор на ИАРА Шумен, който лично се ангажира да тормози и да превишава правата дадени му от закона срещу човек, който от години зарибява водоеми и се бори с бракониери. Каква е личностната мотивация на инспектора ние не можем да знаем, но със сигурност в регион Шумен има подавани десетки сигнали за бракониери и толкова дръзко и пламенно не са били нападани от ИАРА Шумен.

През годините назад от ЦРО са водили не едно преследване на бракониерите и на Язовир Ястребино и на язовир Тича един от служителите им е унищожил десетки техни мрежи, но от ИАРА Шумен някак си са все в страна и някак си идват само да констатират тези случаи. Сега обаче е друго, сега става дума за собственик, който лови паразитна риба – таранка, която раздава на социални домове и на приюти, раздава я на хора в неравностойно положение и последната им дарителска акция бе осуетена заради изведнъж самосезирал се инспектор на ИАРА Шумен. На място е била вдигната и полицията, която е длъжна да се отзове при наличието на сигнал.

Но упрекът не е към тях, хората си изпълняват длъжностните задължения и те имат своята гледна точка, своят морал и могат да преценят, че да си собственик на язовир и да си вадиш рибата не е престъпления, не грях и такива сурови наказания като опит за конфискуване на грипа и писане на актове по 1000лв. на човек някак си в очите на обществото си е опит за рекет и тормоз, това е акт не само срещу личността, а и към самото деяние. Ако ти десетилетия зарибяваш водоеми и се бориш срещу бракониерите изведнъж си третиран като тях, това не ли личностна обида? Случаят е станал обществено значим, защото тук посягайки в тази ситуация са потърпевши всички на който тази риба ще е дарена.

Става дума за дарителски акт насочен към социалните групи към които държавата не е толкова снизходителна, това не е ли опит за смазване на личният пример на доброто? Това не е ли брутално посегателство срещу добротата и човещината на тези хора. Най-вероятни Инспекторът на ИАРА Шумен не е направил нито един опит в животът си на спомоществователство на дарение или на взаимопомощ към някой социална група или общност камо ли да се посвети на кауза. Но прави впечатление, че се е посветил няколко бракониерски бригади да не бъдат обезпокоявани в неговият регион – някои имат скъпи лодки, други направо са си взели имоти на брега на Язовирите като има сигнали за тях от ЦРО- Централно Рибно Опазване от години, но уви.

Тук се промъква съмнението, че става дума за престъпен сговор и организирана престъпност, но докато истината не излезе наяве и не я прочетем черно на бяло ще витае съмнението за това. Много се изприказва за язовирите и колко важни са те, но не се споменава за безумната административна пречка свързана с тях и как вместо да се помага на хората, които ги стопанисват им се извиват ръцете и ги санкционират или да си държавен служите трябва да пишеш актове за да пълниш бюджета или това е някакъв вид намек – плащайте си и ние няма да ви санкционираме, не знам хората си го мислят.

efekt-2.com

И ще си го мислят, защото не е за първи път това тенденциозно отношение на точно определен инспектор срещу точно определен собственик на язовири и забележете кога точно – когато риболовният сезон е в разгара си. Дали някой някъде не иска някой да губи пари и да пропуска ползи и в същото време да плаща глоби, защото един инспектор някак си по мутренски се опитва да тълкува закона. Когато се викат компетентни органи по СИГНАЛ нека да се сезират и другите компетентни органи и да проверят колко сигнала са изпращани до ИАРА Шумен, които някак си удобно са оставали без последствия. Хората попитаха кой е виновен и кой е прекалил – този, който раздава тонове риба безплатно или онзи, който иска да я конфискува?

https://www.facebook.com/102224405782618/videos/424570613068311

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук