Какво яде сома

Какво яде сома

Някои риби предпочитат жива стръв, други успешно се ловят на изкуствени примамки, а трети се ловят на нарязана стръв.

Сомът е един от малкото, ако не и единствената риба, която яде почти всичко. В своето желание да се изяде всичко, което намери на дъното е причината за гибелта на много от тези загадъчни риби.

Видовете сом са много като размери, някои живеят в сладка, други в солена вода и изглежда, че е гладен през цялото време.

Можете да хванете сом от под 1 кг до ………… С размери от джудже до чудовища, намерени в Европа, те идват в дъга от цветове, включително и жълто, синьо, кафяво, сребро, бяло, пъстри и други. С голямо разнообразие от имена. Сомът може да се намери в малки езера, големи езера, реки и блата, както и в океана. Те не са твърде претенциозни за това, което ядат – замразени скариди, червеи, пилешки дробчета, пиявици, жаби, птици, миришещи примамки,риба и дори костенурки. Можете да хванете сом на дъното или в по-горните слоеве на водата. Много риболовци използват корк или плувка, за да сигнализира , когато рибата се хване. Малките сомове са идеални за начинаещи риболовци и деца, които се учат да ловят риба. В другия край на скалата са големите екземпляри, които са силни и могат лесно да скъсат стандартните линии.

Домашна примамки
Сирене, пилешки дробчета и булгур, варени в „Пепси“ са само няколко от примамките, използвани за улов на сом, тъй като има и много изкуствени примамки. Има изобилие от примамки за сом в търговската мрежа. Виенската наденица винаги е била една специална стръв за дънен риболов на сом, а някои рибари използват малка връзка колбаси. Рибарите в Каролина са били известни, че използват сапун като примамка за риболов на сом.

efekt-2.com

Източник: riboco.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук