Как да балансираме стръв

Как да балансираме стръв

Да балансираме стръв е най-универсалната стръв

, която можем да ползваме. Дали ще балансираме единичен тигров фъстък или протеиново топче с попъп – възможностите са неограничени.

Моя любим монтаж е снежен човек. Ползвам го през последните няколко години и резултатите които постигам са брилянтни. Ползвам го независимо дали ловя върху тиня, чакъл или тревисто дъно.

Харесвам го защото за балансиране може да ползвате както ярки попъпи, така и такива с цвета на стръвта ви, за по фин подход.

Всички сме попадали на подобни ситуации, когато на единият ден работи определен цвят, а на следващият нямате пипане на същия, така че се запасете с богата палитра от цветове и форми, за да имате успехи. Друго предимство е, че при направата на балансиран монтаж можете да подрежете протеиновите топчета и попъпа по начин, да се различават малко от стандартната кръгла стръв.

efekt-2.com

Как да балансираме стръвта

Като правя балансирана стръв искам да потъва колкото се може по-бавно, но също така искам да съм сигурен, че куката ми лежи плътно на дъното.

Постигам това като взема втвърдена стръв и отрязвам около 3 мм от нея, след което взима подходящ попъп и отрязвам около 2 мм от него, като по този начин постигам 2 плоски повърхности. След което допирам една до друга тези повърхности и ги нанизвам на косъм с попъпа от горната страна. Важно е двете топчета да стоят стегнати на монтажа на косъм.

Започвате малко по малко да подкастряте протеиновото топче, докато получите подходящата плаваемост на стръвта, през това време можете да промените малко формата на стръвта ви, за да се различава от останалите във водоема.

Как да балансираме стръвта

След като останете доволни от резултата идва ред да закачите монтажа на основната линия. Преди да заметна монтажа слагам на куката пва пяна, за да предотвратя оплитанията, но също така спомага и за по-плавното спускане на монтажа и разполагането му по-далече от оловото.

 Автор: Дейвид Самърс

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук