Как да ловим риба на троха през зимата

Как да ловим риба на троха през зимата

Когато става дума за риболов на червеноперка, кефал и скобар с троха,ето няколко съвета как да използваме тази страхотна зимна стръв.
Трохите са особено подходящи за риболов на червеноперка почти навсякъде, където водата е чиста.

Ще се хванат също и други видове риба, включително кефал и скобар, но първенецът безспорно е червеноперката, независимо дали ловите на канал, езеро или река. И действа мигновено – кълването често започва още с първото хвърляне.
Може да откриете, че след като сте хвърлили или къпирали малък къс от трохите или намокрения хляб, имате кълване в близките няколко минути. Това е страхотно, но е много вероятно да не продължи през целия риболов.

Най-често риболовът върху хранително петно от трохи върви много добре между 1 и 3 часа и после кълванетата започват да намаляват.

efekt-2.com

Това е моментът да смените стръвта като трябва да захраните малко по-рано…шарен червей или кастер напреки на канала, сладка царевица ако сте на езеро, или може би кастери в средата на реката. Всички те увеличават страхотно шансовете за удар, така че може да прибегнете до която стръв си изберете щом кълванетата на хляб започнат да намаляват.

Източник: www.facebook.com/BgRibolov

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук