Как да си направим силиконова стръв у дома?

Как да си направим силиконова стръв у дома?


Как можем да си направим силиконова стръв у дома, така на практика ще постигнем желаната стръв като размер и модел. Старите силиконови рибки на които опашките ги няма могат да са полезни. Събирайте ги и след като се натрупа количество от тях можете да ги използвате пак.силиконови примамки у дома

За целта Ви е нужно да си направите модел или да вземете готов такъв. След това си правите калъп от две части от гипс. После разтапяте силиконовите изрезки в микровълнова печка. Важно е да се знае, че не трябва да се запалва в печката, защото отделя вещества, които са отровни за вас.

Продават се и бои, които също можете да използвате за да оцветите моделът в желаният цвят. На думи е простичко, на дела не е така. Има тънкости при правенето на калъпът като за да се избегнат мехурите въздух в гипса трябва да се ползва вибрираща техника и гипсовият разтвор да е по-рядък.

След като едната част на калъпа е готова леко се смазва и се долива другата част от гипса. Гипсът трябва да се изчака добре да изсъхне и след това може да се ползва. Можете да си купите силикон с пистолет и да си слагате разни примеси като брокати на прах.

Изкуствени рибки или изкуствени червей са любимото предизвикателство за рибите, но трябва максимално да се приближите до оригиналите като размер, цвят и визия дори и като модел на поведение на самата стръв. Надяваме се, че сме и били полезни, наслука приятели. Можете да ни изпращате снимки на Ваши модели или уловът Ви.

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук