Как да спрем топчетата за шарани?

Как да спрем топчетата за шарани?

Как можем да спрем топчетата за шарани и да спрем да бомбардираме водоемите с химикали? Рибари споделят тревожни случаи, в които те са попадали на големи трофейни видове умрели от преяждане с топчета, в които един Бог знае какво има.

 

Най-накрая има толкова много видове стръв по размер и по цвят. Ярка единична стръв ще хване шаран при всички обстоятелства била тя бяла, оранжева или жълта. Освен ярки единични топчета има много видове пелети с различни аромати, те работят много добре комбинирани с малки пва торбички с пелети.

Добре е да се използва царевица или кюспе, или пресовани блокчета със смески от натурален произход. Има толкова много видове стръв освен топчетата, които се продават, с които можете успешно да хващате шарани, продължавайте да опитвате с различни видове стръв и ще откриете, че резултатите ви са толкова добри, че може да спрете да ползвате топчета завинаги.

efekt-2.com

 

Избягвайте максимално химикалите, оцветителите и всякакви такива с изкуствени подсладители и оцветители. Какъв е ефекта когато на един водоем се изсипят дузина рибари и изстрелят във водоема колосално количество химикали като това неминуемо променя съставът на водата и въздействието на химикалите върху биофлората е пагубно.

Производителите ще кажат в своя защита, че вредните компоненти са в малки допустими норми, но когато количествата на вредните вещества се повишава се повишава и тяхното количествено натрупване в рибата! Дали е годна за ядене после, дали тези химикали не променят и поведението и? Да пазим природата е най-важно!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук