Камола

Камола

Камола.С какво се ловят трофейни пъстърви ли, ами с камола! Риболов с камола Тази стръв представлява едра бяла ларва на восъчен молец, вредител в пчелните кошери. Тя е много обемиста и не бастисва малките пъстърви, които евентуално биха клъвнали. При рибите с дължина до около 30 см най-често закачането е в областта на челюстта, което ни дава възможност при желание да я върнем обратно във водата. Но дори и да погълне навътре, пъстървата ще оцелее, ако срежем влакното и я пуснем обратно с куката в гърлото.

След време рибата успява да я изхвърли и изплюе обратно. Galleria mellonella , по- големият восъчен молец или меден пчелен молец , е молец от семейство Pyralidae . G. mellonella се среща в целия свят. Той е един от двата вида восъчни молци, като другият е по-малкият восъчен молец.

Яйцата на G. mellonella се слагат през пролетта и те имат четири жизнени етапа. Мъжките са в състояние да генерират ултразвукови звукови импулси, които заедно с феромоните се използват при чифтосване. Ларвите на G. mellonella също често се използват като моделен организъм в изследванията. Изследванията за които говорим са, че ларвите се хранят с полиетилен, на практика разграждат пластмасата.

Това е доказано от учени от Кеймбридж и в публикация от Нешънъл джиографик разказват за потенциалът на това в борбата с глобалното замърсяване и нейното приложение. Обектът на публикацията е, че това е една уникална стръв за пъстърва и големината на ларвата предпазва по-младите екземпляри и я превръща в една идеална стръв за трофей! Пазарната цена на една ларва е около 2,59лв. за бройка и се продават стандартно в кутийки по 20 ларви за 50 лв.

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук