Лаврак в Турция

Риболов на Лаврак в Турция ribari.net


Вижте как се лови Лаврак в Турция .
Лавракът е много ценна риба в Егейско море
Егейското крайбрежие на Турция привлича туристи от цял свят. През лятото известните курорти Кушадасъ, Мармарис, Айвалък и др. са пълни с чужденци.

Осезаемо е и българското присъствие. Очевидно нашенците предпочитат гостоприемството и темперамента на комшиите пред доста по-сдържаното отношение към българина по Черноморието ни.
Мнозина нашенци тръгват за Егейска Турция, допълвайки багажа си с въдица – да могат да се насладят и на своето хоби. Рибното разнообразие е впечатляващо. Достатъчно е човек да надникне по сергиите из пазарите или да се загледа във витрината на безбройните рибни ресторантчета по курортите и ще се убеди, че там рибата е сред предпочитаните морски деликатеси.

Турците особено ценят лаврака и ципурата. Те са и най-скъпите риби, предлагани на пазара. Но и най-трудни за улов. За един турист, решил да разнообрази забавленията си от брега или от някой удобен кей, има по-достъпни възможности – средиземноморски сафрид (доста по-едър от нашия), карагьоз, кефалови риби. Достатъчно е човек да вземе подходящ прът с Няколко воблера и сте в играта. Не е зле да си вземете и Чипаре ще ви потрябва за някой някои друг сафрид.

Най-лесно е с мида – черупката се чупи и вътрешността се нанизва на куката. Става и с филе от дребна риба, която се намира на всяка сергия. Ползва се масивно олово и вързана до него единична морска кука. Просто и лесно, стига да се избере чист от скали район, за да се избегнат закачки. По-предвидливите се запасяват с бели червеи от България – вършат работа, но за тях трябва хладилник, за да се запазят при пътуването.
За по-напредналите препоръчваме монтаж на сбирулино и замятане на дистанция – така има всички шансове да се закачи някои солиден зарган, поне двойно по-голям от тези, които познаваме от нашето море. На жива рибка, заметната навътре от самата плажна ивица, може да налети някой лаврак, а да хванеш такава риба от Егейско море е престижно и за самите турци.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук