Ловци на бракониери с пореден екшън!

Ловци на бракониери с пореден екшън!


Ловците на ЦРОО с пореден екшън на язовир „Ястребино“! Осуетен е бракониерски набег на язовир „Ястребино“! Рибата е върната във водата благодарение на Шенол Хасанов и групата от седем пазители на риба и природа от Централна Рибно-Опазваща Организация. Ето и информация в пресата за случилото се: Антоново, 20 април /Боряна Димитрова, БТА/ Доброволци от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/ са осуетили бракониерски набег на язовир „Ястребино“.

В нощната акция срещу понеделник са участвали седем души, разказа за БТА ръководителят на клон – Ястребино Шенол Хасанов. При наблюдение на водоема в района на село Горна Росица са засечени бракониерите, които се спускат от вила в околността. Проследени са с термокамера, сформиран е екип и акцията започва. Извадена е една 20-метрова мрежа с доста улов – шарани с тегло от 3 до 8 кг, бяла риба с „прилични“ размери. „Много се радвам за освободените шарани – всичките бяха женски и пълни с хайвер“, казва Хасанов. Мрежите са изгорени, а рибата – върната във водата.

След продължително чакане, от 22.00 часа до 5.00 часа сутринта днес, бракониерите се връщат при водоема с автомобил, за да прибират улова. Тръгват към мястото на мрежите, но доброволците ги предупреждават устно да спрат. Започва преследване, двамата бракониери успяват да достигнат първи до колата си и да потеглят. По-късно се връщат с угасени фарове, но доброволците са отново на мястото и нарушителите се оттеглят. „Бракониерите трябва да са наясно, че нямат място на язовир „Ястребино“. Наглостта им е безкрайна, но явно липсата на по-сериозни наказания ги окрилява. Знаят, че ги наблюдаваме, и не се отказват!“, допълва Шенол Хасанов. Доброволецът е категоричен, че най-големият проблем сега е, че се лови риба в момента на размножаването, без мисъл за идващите дни

Gepostet von Shenol Hasanov am Sonntag, 19. April 2020

efekt-2.com

Според наш източник бракониерската бригада е позната на полицията и ИАРА те имат информация кой са. Така наречената дивдядовска бригада е много силна и от години шета яко в региона. На секунди са били ловците на бракониери до брутален сблъсък с нарушителите, броени метри е имало до контакт с тях като хвърчали са бухалки и псувни и клетви след това всичко преминава в преследване и се разминават бракониерите на метри.

Полицията знае кой са, ИАРА знаят кой са, но не е имала светкавична намеса не се знае и за реакция на органите на реда дали ги покровителстват или не, ние можем да предполагаме, но рано или късно те ще бъдат заловени на място и тогава така наречените компетентни органи ще трябва да си свършат работата!

Засега продължаваме да следим случая с язовир Ястребино и групата на Шенол както и да събираме информация за дивдядовската бригада. Дивдядово е квартал на град Шумен!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук