Молитва за рибари

Молитва за рибари


Молитва за рибари… Имате ли си специална молитва? Има рибари, които са доста суеверни и как да не са след като риболовът е и до голяма доза късмет. Късмет (от арабското qisma, „съдба“, „участ“, през турски) означава както предопределението на човека, неговата съдба.

И въпреки, че думата kismet значи предопределение, думата късмет се ползва по-скоро за успех с хазартен уклон, внезапна печалба/изгода. Думата „късмет“ е навлязла в българския език от турския по време на османското владичество – турското робство. Това понятие е чуждо на християнското учение, което призовава човека към сътрудничество с Божията благодат.

И така на практика късметът идва с работата и с планирането, с подготовката, със знанието, но винаги има едни неписани правила именно те граничат със суеверието, с мистиката и затова доста хора имат талисмани за късмет, други си имат свои ритуали, трети казват молитва. Всеки сам си определя според своите виждания и схващания. Имате ли своя молитва? Имате ли свои ритуали или неща, които ви предпазват от зли очи, от човешката злоба и завист да ви пазят? Суеверни ли сте? По своята същност суеверието е предразсъдък, поверие, заблуда, че такива сили съществуват и могат да бъдат регулирани и повлияни.

Проявява се в носенето на талисмани, правене на магии, избягване на числото 13, страх от черни котки и други подобни. Вярвате или не има някакви сили и поличби, които не разбираме като има нещо за което не знаем и не можем да си го обясним. Така се раждат предразсъдъците, така се раждат съмненията в нашите умове именно през съмненията влиза сатаната и когато се поклати нашата вяра и духът ни отслабва.

Ако знаете доказани методики за защита от видими и невидими зли сили, споделете с нас и бъдете полезни!

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук