НАД 1 КМ МРЕЖИ ИЗВАДИХА ОТ ЯЗОВИР „МАНДРА“

НАД 1 КМ МРЕЖИ ИЗВАДИХА ОТ ЯЗОВИР "МАНДРА"


След получен сигнал на тел.112 за поставени мрежи в язовир „Мандра“, служители на ИАРА – Бургас извършиха проверка на водоема между мостовете на селата Твърдица и Димчево. В хода на проверката в работно положение са установени 100 м мрежи, които са иззети с констативен протокол. Във водата е върната уловената риба от вида шаран с тегло от 5 до 15 кг.

Други екипи на инспектори от Бургас и служители от администрацията на ИАРА продължиха проверките с обход по бреговете и във водите на язовира почти през целия ден. В района на Помпена станция, между селата Димчево и Присад от работно положение са извадени близо 800 м мрежи с улов в тях от около 100 кг. риба. Мрежите са иззети на съхранение, а рибата е върната обратно във водоема. В последствие в района на местност „Столовата“ са извадени и иззети още 200 м мрежи.

При друга акция, след извършен патрул по вода на язовира с патрулна лодка на ИАРА, в района на вила „Медаров“, служители на ИАРА – Бургас установиха поставени в работно положение 3 бр. хрилни мрежи. Мрежите с обща дължина около 150 м са извадени и иззети с констативен протокол. Уловените в тях два шарана са върнати във водите на язовира. Проверките за нерегламентиран риболов, превоз и продажба на риба и рибни продукти продължават.

ИАРА напомня на всички рибари да се запознаят с правилата и нормите за риболов, описани в Закона за рибарството и аквакултурите, преди да предприемат риболовен излет. Призоваваме риболовците и гражданите за съдействие по опазването на рибното богатство във вътрешните водоеми и акваторията на Черно море. За да се поддържа и спаси дивата популацията на рибата, застрашена от улов по време на размножителния период, спасявайки женските риби и освобождавайки ги да хвърлят хайвер, се спасява потомство от над милион личинки от вида им. Апелът към всички рибари е да спазват Законът за рибарство и аквакултури, да бъдат разумни и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

efekt-2.com

НАД 1 КМ МРЕЖИ ИЗВАДИХА ОТ ЯЗОВИР "МАНДРА"След получен сигнал на тел.112 за поставени мрежи в язовир "Мандра",…

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Dienstag, 28. April 2020

При съмнения за нередности сигнализирайте на телефон 112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук