Наказание за незаконния улов: Принуждават бракониерите да нарежат мрежите си

Наказание за незаконния улов: Принуждават бракониерите да нарежат мрежите си

Вижте Видеото.
„Инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури принудиха бракониери от Бургас да върнат обратно хванатата риба и да нарежат мрежите си. Възпитателната мярка е част от кампанията срещу нелегалния риболов. Трима бракониери са задържани в лодката си рано сутринта, когато влезли да извадят пълните с риба мрежи от язовир Мандра. Кадрите показват как бракониерите връщат обратно рибата във водоема.

 

Късмет е имала и оплетена в мрежите им птица.Масирана акция продължава от няколко дни, тя се провежда както през деня, така и през нощта.Проверките ще продължат и ще станат постоянни, докато има бракониери, увери  главният секретар на ИАРА Сергей Костадинов.

 

Той уточни, че принуждават браконеирите да нарежат собственоръчно мрежите си, за да не могат да ги използват отново. Освен това ги карат да върнат рибата в реката, ако има шанс да оцелее.Друг проверяващ – Константин Дамянов, обясни, че често бракониерите крият лодките си в тръстиката, а нощните проверки протичат тежко, тъй като нарушителите са агресивни.През последните три дни са открити четири лодки, с мрежести уреди в тях, съобщи Сергей Костадинов.

При съмнения за нередности сигнализирайте на телефон 112.

efekt-2.com

Източник: btvnovinite.bg

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук