На връх Никулден Ви пожелаваме здраве и наслука!

На връх Никулден Ви пожелаваме здраве и наслука!

На връх Никулден…

Рибари, нека свети Николай да ви закриля! Този празник обичан и празнуван от всички Българи ни напомня и за рибарите и риболовците, защото има разлика.

Нека свети Никола донесе много здраве и берекет във всеки дом, и много слука на всеки на всеки гьол!

Досега се оплаквахме, че рибата е много разредена с вода, а сега с това маловодие дано всеки реализира своята риболовна мечта. Свети Николай Мирликийски Чудотворец или Свети Никола е източноримски духовник, епископ на град Мира в областта Ликия. Приживе Николай Мирликийски е известен като противник на езичеството и арианството. След смъртта си е почитан като светец и покровител на децата, моряците, рибарите, търговците, банкерите, крадците, пивоварите, бъчварите, фармацевтите и затворниците.

Така Свети Николай Чудотворец остава в християнската истории по стара традиция на този ден във всеки дом се приготвя риба.

efekt-2.com

И така нека Свети Никола ви закриля от видими и невидими зли сили и зли очи, защото завистта е голяма! Нека Ви даде всеки му това от което има нужда, защото понякога влакното е по-слабо от алчността ни и нека всеки има слука, която да му донесе радост и гордост!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук