Нелегална тръба бълва отрови в Янтра

Нелегална тръба бълва отрови в Янтра

Нелегална тръба бълва отрови в Янтра
Мистериозна тръба бълва отрови и унищожава рибата в река Янтра, в участъка до град Горна Оряховица. Съоръжението очевидно е част от нелегален подземен канал за изпускане на отпадъци във водата, отходната част е близо до неработещия завод „Мавриков“. Председателят на БФРС Георги Михайлов се е натъкнал на случая, и веднага е подал сигнал до компетентните органи. В района на отравянето той и останалите колеги риболовци са забелязали наличие на мъртва риба.

Това е поредният случай, в който въдичарите констатират изтравяне на реки в България. Припомняме, че един от казусите през миналата година беше Струма в Перник, която течеше в син, оранжев и червен цвят.

Проверките на държавните органи обаче не констатираха нищо, въпреки че по-късно отровите се вляха в язовир „Лобош“, където последва масов мор на риба.

Наскоро на река Марица промишленото замърсяване доведе до истинска катастрофа, с умрели хиляди сомове, щуки и други видове риба. Надяваме се, че в сегашния случай с Янтра ще последва адекватна реакция от длъжностните лица.
Източник: bfrs.bg

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук