Нилски костур с размери 200 килограма

Нилски костур с размери 200 килограма


Нилски гигантили, така нареченият нилски костур. Нилският костур е африкански гигант. Той е част от семейство Латс, клас лъчеви пера. Тази риба е най-големият от сладководни представители. Нилският гигант може да достигне огромни размери – повече от човек. Главата на рибата е сплескана, леко удължена напред. Плавниците са заоблени, люспите са предимно сребърни със син оттенък. Но оцветяването на гигантите може да е различно. Очите на костура са тъмни и ярко жълти при зениците. На гърба има две перки, едната е заострена. Размери на Нил костур: Нилски костур е най-големият в света представител на рода си.

Един индивид може да достигне два метра дължина, а теглото на гигантите варира от 150 до 200 килограма. Когато рибата навърши 15 години, тогава теглото й надхвърля вече 30 кг. Поради огромните си размери, костур е доминиращ в своето местообитание. За останалата риба гигантът е опасен хищник.

При отглеждане на нилски костур в изкуствен водоем индивидите са малко по-ниски по размер на своите свободни роднини. Но такива случаи са в голямо търсене. Месото на гигантски костур е много нежно и вкусно.

Той е високо ценен в промишленото производство. Принадлежности: Уловът на нилски костур трябва да се извършва на мощни такъми, тъй като тази риба е много силна поради огромния си размер. Слаба риболовна линия просто не може да издържи на голяма тежест и силната борба. Нилските костури предпочитат воблери от естествени цветове и Fire Tiger. Риболовът се извършва чрез тролинг. И трябва да се променя дълбочината на газене на воблера заради неравните терени и теченията. Интересен риболов: Нилският костур е много популярен сред рибарите,обичащи да ловят трофейни екземпляри.нилски костур

Рибарите са привлечени от рибата със своите гигантски размери, огромно тегло и борбеното поведение правят тази риба предпочитана за рибарите обикалящи света. Според отзивите, едно от най-добрите места за риболов на нилския костур е египетското езеро Насер. Можете също да ловите гигант в рамките на африканското сафари, което се организира за ловци като в Програмите му често включват риболов на костур.

efekt-2.com

Нилският костур за разлика от този в България е далеч по-голямо и скъпо предизвикателство. Рибата е с размери 150 – 200 килограма като дребните екземпляри там са 30-40 килограма в сравнение с България трофеен костур у нас около 4 килограма.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук