Остров Гарван

Остров Гарван


Места за риболов. Остров Гарван
Не е много лесно да стигнете до това място, известно на повечето от нашите рибари, но ако стигнете до там, трябва да отделите повече от един ден за риболов. Защо? Твърде разнообразен риболов очаква рибаря на дълъг остров, до който е малък остров, наречен Гарван.

Пътеката до острова обикновено започва от село Сенюшкино, разположено на високия бряг на зоната на наводняване на водноелектрическата станция Чебоксари. От Йошкар-Ола до Сенюшкино 84 км. Или рибарите, не достигайки до село Сенюшкино на около километър, завийте наляво от магистралата и тръгнете на брега в село Троицко селище, което всъщност се превърна в ваканционно селище. По-нататък пътеката е само по вода, а през зимата – по лед. Те обикновено отиват с мотор през лятото до първия дълъг остров на архипелага от острови, простиращи се от изток на запад. Тук те заобикалят този остров от дясната страна, след което преминават във втория тесен канал и се придвижват към про-джъмпера в следващия тесен и дълъг остров. През дупката те излизат в третия широк канал и се придвижват покрай острова, извит във формата на подкова, която се нарича Подкова. По-нататък пътеката лежи по канала, разделящ Подкова и следващия дълъг остров, обрасъл с леки гори. И сега вече имаме четвъртия канал пред разширен остров, отвъд който вече се отваря Волга, или по-точно Чебоксарско море. Отсрещният бряг на това море на това място се вижда с тънка ивица, видима само при ясно време. Небето е малко облачно и този бряг вече изчезва от гледката. А през зимата се вижда и само при ясно мразовито време, когато въздухът е чист и прозрачен. (Този плаж се вижда на снимката за статията, защото времето беше ясно).

Защо този остров е място на най-разнообразния риболов „>
Да започнем с канала пред острова, разположен по трасето. Изглежда като река с умерено, а понякога и много слабо течение. Бреговете са острови, обрасли с малки гори и запазени големи дървета. През лятото и особено през индийското лято щуката е перфектно уловена тук за предене, като често предпочита най-простите колебателни спинери – Сенеж, Атом, Юбилейная, Неман, както и домашно приготвени големи медни и медни спинери. През лятото щуките се хващат по-добре на воблери от различни видове, но най-вече на примамки от класове.

В допълнение към щука по ръба на острова на прекъсвачите от насрещни течения, на воблери и катмайстори се намира и асп. Тук, по ръба на острова, обрасъл с водна растителност, може да започне прегъването на гърбичния костур, който обикновено предпочита спинери и малки воблери. В ранните утрини са възможни ухапвания от кефал и идея за предене. Тези хищници в сребрист цвят могат да избират колянови воблери и спинери. Често успехът носи моите воблери.

Ако хванете дребна хлебарка и кормило от брега, тогава тук можете да поставите няколко мушици по брега. Обикновено по крайбрежната ивица се простира ивица трева. На ръба му и трябва да поставите предавка. Понякога щука, костур, костур и дори малки аспи са по-добри за отдушници, отколкото за най-напредналите пределни примамки. Но справянето не бива да бъде грубо, като претенциозна щука. Ако е възможно да ухапете такава предпазлива риба като кефал и асп, тогава е по-добре да поставите миниатюрна щрака. За да може връзката да спечели обратно ритниците на рибата, уловена от самолов, е необходимо да се изберат стълбове от пресния талник, растящ на брега, с гъвкав връх. Освен това, ако поставите момичетата на ръба на тревата, хищникът ще влезе в растителността, за да погълне жива стръв. Ще остане там. И тревата ще попие силните си шутове.

efekt-2.com

От другата страна на острова, която може да се пресече за кратко време, необятността на Волга се отваря. Има и възможност да хванете хищник на въртящ се прът. Има: щука, зандер, асп, асп, сом, костур. Често сутрин хващайте идея и кеф, докато няма вълна.

Любителите на хранилките могат да ловят риба от платика, иде, хлебарка, платика, сребърна платика, синя платика и други волжки риби от пясъчния бряг. Ако се отдалечите от острова с лодка, качвайки се на котви, ще можете да хванете голяма платика и идея за „звънене“ и странични въдици. Често захранващите лодки се използват за риболов от лодка, които се различават от обичайните хранилки само по по-къса въдица.

Източник: butiche.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук