Открийте костура и не спирайте да го ловите

Намерете дълбочината на която се държи костура и стартирайте вашият риболов. Бъдете сигурни, че той още дълго време ще е там и няма да се премести. Ето защо..

Плавателния мехур е изключително важен за рибите, тъй като той регулира плаваемостта и поради това е изключително важен за дълбочината, на която плуват рибите. Това се случва чрез изпускане или поемане на въздух от червата. При костура нещата не са точно така, при него мехурът не се свързва към червата, а към жлези. Тези жлези работят по–бавно и поради тази причина костурът не обича резките промени на дълбочината, дори и когато става въпрос за храна.
В резултат на многобройни проучвания учените са установили, че костурът може да приеме промяна на дълбочината до 20% от предишната. При преминаване към дълбочина по–голяма от тази граница ще е нужно време, за да свършат жлезите си работата.

За да се премести костурът от дадена дълбочина към по–голяма с около метър от посочените 20% ще трябва да измине приблизително час. Това е добре за рибарите, защото ако веднъж открият дълбочината на костура това им гарантира, че те със сигурност ще са на същата дълбочина още известно време. Освен това ако веднъж костурите са се навъртали около брега, но изчезнат в даден момент то е сигурно, че не са отишли далеч, а са в обсега ни.

Източник: ribolovenatlas.com

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук