От ИАРА – Монтана със серия проверки

От ИАРА - Монтана със серия проверки


ИАРА – МОНТАНА СЪС ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ПРЕЗ УИКЕНДА
През уикенда ИАРА – Монтана извърши серия от проверки на места, където се извършва любителски риболов. Съставени са 6 акта за адмистративни нарушения и са конфискувани въдици и други риболовни уреди. На река Огоста при село Лехчево са заловени лица, извършващи риболов чрез косене.

За това нарушение закона предвижда глоба от 1000 до 2000 лв.
При друг случай на река Огоста в района на град Монтана е установено лице, което е уловило и задържало риба от вида балканска пъстърва. В този участък реката е в режим “хвани-пусни”, а санкцията за извъшено подобно нарушение е от 1500 до 3000 лв. Съставени са и няколко акта на лица, извършващи риболов без валиден риболовен билет.

На язовир „Огоста“ е извършена проверка на рибарски лодки. Съставен е акт на лице уловило и задържало бяла риба 9 кг., което значително надвишава нормите за любителски риболов.

ИАРА напомня, че започва активният риболовен сезон и контролът върху любителския риболов ще бъде засилен. Необходимо е всички рибари да се запознаят с правилата и нормите и разрешените видове за улов, описани в Закона за рибарството и аквакултурите, преди да предприемат риболовен излет.

efekt-2.com

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Sonntag, 23. Februar 2020

Проверките в цялата страна продължават. При съмнения за нередности сигнализирайте на тел. 112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук