ПЛУВКА ЗА ПЛИТКА ВОДА

ПЛУВКА ЗА ПЛИТКА ВОДА

Техника за монтаж на плувка за плитка вода.
Корпусът на плувката се изрязва с остър нож от плътен стиропор и се обработва с шкурка. От медна или месингова тел се прави възел за закрепване на плувката към влакнот и на него се намотава оловна тел, която ще изпълнява ролята на тежест. Цялата конструкция се поставя в долната част на корпуса и по този начин се регулира нивото на потапяне на плувката във водата – примерно на 2/3 от височината на корпуса. Излишното олово се отстранява. В корпуса се изрязва отвор с такъв диаметър и дълбочина, че в него плътно да може да се вкара тежестта. Края на телта се закача за тялото на плувката, както е показано на рис. 3. Преди окончателното закрепване на тежестта, в отвора се налива качествено лепило, което след като тежестта се вкара, се отстранява.
По обичайния начин се изработва антената и се закрепва. Цялата готова плувка се обработва с шкурка и се боядисва в бяла водоустойчива боя. Долната част на плувката се оцветява в тъмнозелено, тъмносиво или кафяво, а горната част на антената – в ярка флуоресцентна боя. Част от антената и горната част на корпуса на плувката остават бели.
Подобна конструкция на плувката има много достойнства. Закрепването на плувката към влакното с нипелна губа я прави по-стабилна и позволява да се движи по необходиост нагоре или надолу, лесно да се сваля и бързо да се сменя с друга. Шарнирното закрепване в някаква степен предпазва от закачане на плувката за водните растения. Липсата на тежест на влакното дава възможност стръвта свободно на плува в слоя вода. Монтирането на тежест в долната част на корпуса прави плувката устойчива на вятър и вълни.
Рис. 1. Конструкция на плувка за лов в плитка вода: 1 – антена, 2 – тяло на плувката, 3 – кука, 4 – нипелна гума, 5 – влакно.
Рис. 2. Възел за закрепване на плувката към влакното: 1- месингова тел, 2- шарнирно свързване, 3- оловно топче

Рис. 3. Сглобяване на плувката: 1- антена от стиропор, 2 – бамбуково краче, 3- оловно топче, 4 – нипелна гума, 5 – стиропорно тяло.

Източник: riboco.com

Разбира се има и други техники но тази една от добрите.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук