Пневматично оръдие за риболов+ВИДЕО

Пневматично оръдие за риболов+ВИДЕО


Рибари използват леко пневматично оръдие за риболов. За да изстреля въдицата си оръдието има специално разработения вентил за бързо освобождаване.

Тази конфигурация, комбинирана с оптималното съотношение между повърхността на буталото и напречното сечение на изпускателния отвор, гарантира бързо отваряне и безпрепятствено освобождаване на сгъстения въздух от съда. Естествено Рибарят трябва да прецени силата на въздуха както и тежестта на изстрелваният обект с умението на артилерийски войник.

И ако при гранатохвъргачките тази енергия се използва за разрушаване тук виждаме, че може да се използва изстрелване на захранваща ракета или за изстрелване на самата въдица на големи разстояние. Гранатохвъргачките са измислени от руснаците. Минохвъргачка или наричана още миномет е вид оръдие, предназначено за навесна стрелба по укрити цели, а също така за разрушаване на полеви укрепления.

За изобретател на минохвъргачката се счита руският офицер и инженер Леонид Николаевич Гобято. Вижте видеото, в което обаче принципът на действие на минометът се използва за изстрелване на въдица.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук