Полезни свойства на пъстървата

Полезни свойства на пъстървата


Полезни свойства на пъстървата. Пастървата или нашата Балканка е чудодейна и много полезна виж защо тук.
Микроелементите, съдържащи се в пъстърва, имат благоприятен ефект върху различните функции на организма: метаболизма на протеините и мазнините, образуването на червени кръвни клетки и други процеси.

• Пъстървата е богата на полиненаситени мастни киселини .

Самото човешко тяло такива киселини (те се наричат Омега-3) не се възпроизвеждат, затова е наложително да ги изядете. В резултат на употребата на Омега-3 можете да избегнете появата на депресия. Също така, полиненаситените киселини имат противовъзпалителен ефект и намаляват риска от ревматизъм, както и от сърдечни заболявания. Омега-3 е добра и за мозъка. Една или две порции от пъстърва на седмица е достатъчна, за да получите необходимото количество вещества, толкова ценни за организма.
• Този продукт съдържаретинол- витамин, който има благоприятен ефект върху зрението, косата, костите, зъбите, кожата и имунните процеси на тялото и потиска процеса на стареене.

• Състоянието на мозъка и костите е благоприятно засегнато отфосфор , съдържащ се в тази риба. Освен това, фосфорът е източник на сила и жизненост за организма.
• Пъстървата еизточник на витамин D , който подобрява състоянието на кожата, спомага за абсорбцията на фосфор и важен за организма, калций.

Гореспоменатата риба в големи количества съдържа водоразтворим витаминкобаламин , който е от голямо значение за правилното функциониране на нервната система. С неговия дефицит може да има негативни промени в организма.
• Тази представителна сьомга е идеална за хора, които се опитват да отслабнат, тъй като калорийното му съдържание на 100 грама е около 89 Kcal

efekt-2.com

В тази риба е установено високо съдържание на аминокиселини:
• Лизин , тази аминокиселина осигурява силата и еластичността на кръвоносните съдове и сухожилията. Благодарение на лизина възниква регенерация на тъканите и растеж на тялото. С помощта на лизин се произвеждат ензими. Използването на тази аминокиселина може да намали риска от поява на инфаркти и инсулти, както и от атеросклероза и остеопороза.

• Левцинът предотвратява умората, предпазва мускулните клетки от гниене, намалява концентрацията на захар в кръвта, подпомага лекуването на рани, укрепва имунната система.
И други аминокиселини , благоприятно въздействие върху тялото.

Ние от ribari.net Ви съветваме че пастървата трябва да се обработва добре термично защото садържа доста бактерии и паразите в себе си заради мършоядният си характер.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук