Приготвяне на стръв и захранка за шарани

Приготвяне на стръв и захранка за шарани


Приготвяне на стръв и захранка за шарани вече си е кулинарно умение всеки използва различни съставки и тънкости различни аромати самото усещане, че владееш тайна рецепта е някак си вълнуващо по принцип. Във всички магазини се продават готови смеси, които забърквате на терен и захранвате Вашето набелязано петно.

Целта е една и съща – да съберете рибата. Но не трябва захранката да бъде с високо съдържание на протеин за да не нахраните рибата и тя да загуби интерес към стръвта. Най-добре е да се използва пръст от къртичина, защото тази почва е най-близка на цвят до почвата на самият водоем. Задължително се минава през сито хидропонтността на сместа е важна, защото така времето за разпад на захранката зависи от това. Разпадът на захранката пък освобождава хранителните елементи и ароматните носители, които правят петното привлекателно.

Някой използват и сухо мляко, което прави цветен облак, които привлича рибата, маркира петното и показва дали има течение на водоема. Други пък слагат доста бели червеи, които нахъсват апетита на скобари и морунажи, на дребни таранки и платики. За първоначално събиране на рибата е добре да се използват по рехави пелети, но не трябва да се прекалява. Топчетата също не трябва да са в големи обеми като те са един последваш етап когато вече стръвта е положена и се чака големият шаран.

Приготвянето на стръв и захранка за шаран си е цяло изкуство като на времето малко кюспе, малко фашкия, хляб, царевица и смески и хайде петното е готово, но днес обаче там където има дива риба тя е малко и е предпазлива, а там където има водоем за спортен риболов специално зарибен с големи трофейни риби тя пък е доста набождана, но пък е привикнала към съвременните топчета блокчета и аромати. Истината е, че всеки водоем има различни претенции и трябва опит и усет и доста информация на терен за да уцелиш точната стръв и захранка!

 

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук