Рибари, кълве ли?

Рибари, кълве ли?


„Рибари, кълве ли“ е една традиционна фраза, която използваме всички на водоемите и така започват не едно познанство, но някои преминават и в приятелство. Там всички сме болни от една болест – риболовът.

Някои пазят ревностно тайните си на какво кълве и какви захранки правят – секретни формули като във филм за конспирация, други са честни и открити, но всеки иска да улови риба да се наслади на играта и борбата с рибата, която да спечели.

Общо взето всички използваме едни и същи хранителни елементи, но важен е подборът им. Отдавна фирми са се насочили към изследване на поведението на рибата. Изследване на хранителните навици и предпочитания на различните видове риби и се произвежда различни захранки за тях. Захранките са тествани с години от рибари и експерти и накрая се спират на най-удачната формула.

Не сте длъжни като древните алхимици да правите тестове и да си водите тайни записки. Днес както се казва „топлата вода е открита“. Навсякъде можете да си купите готова стръв и готови захранки, другото е усет и късмет.

Ако има риба във водоемите ще хванете риба. Ако има вода във водоемите ще има и къде рибата да живее, но нещо се случва в страната ни и някак си 85% от водоемите са празни. Важно е да има кого да срещнете и да попитате кълве ли?

efekt-2.com

Вятърът тръни събира, а Господ хора, а ние ще добавим, че риболовната страст е като Божествена намеса, защото с думите „кълве ли“ са започнали не едно приятелство.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук