Рибари недоволстват: В Румъния ловят, при нас удължиха забраната

Рибари недоволстват: В Румъния ловят, при нас удължиха забраната


Професионални рибари от Силистренско недоволстват заради удължената от Министерството на земеделието, храните и горите забрана за стопански риболов на дунавска скумрия/карагьоз/, каза председателят на УС на СНЦ “Рибарско сдружение Ветрен – 396” Афтени Чобанов.

Забраната е с мотив за опазване на биологичното разнообразие и “възникнала необходимост” за запазване на популациите на пролетно-лятно развъждащите се риби в Дунав
По думите на Чобанов, потърпевши от това са българските рибари, тъй като съседите им от отсрещния бряг на Дунав работят на пълни обороти.

В румънския участък на Дунав забраната за улов на всякакъв вид риба е 45 дни, но за дунавската скумрия е 15 дни – от 20 април до 4 май, уточни Чобанов. С новата заповед на министерството в България забраната за улов на дунавска скумрия става 45 дни.

Рибарите са изпратили писмо до Министерството на земеделието , храните и горите, в което се настоява да се отмени заповедта за удължаване на забраната. Ако исканията им не се удовлетворят, те остават в готовност за протестни действия. Действията им са подкрепени от колегите им в Белене и Никопол.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук