Рибари окупират езера в София

Рибари окупират езера в София


Рибарите бяха прогонени от Панчаревското езеро Тълпи от рибари окупират езера, бивши баластриери, блата и реки на територията на София-град. Причината е, че любителите на въдичарството не могат да напускат пределите на града без основание. В същото време водоемите не попадат под забраната за посещение, тъй като не влизат в нито една графа от посочените – паркове, градски градини, детски и спортни площадки.

Наш кореспондент  видя, че по бреговете се струпват десетки рибари. Повечето от тях са съвестни и спазват разпореждането да са на дистанция най-малко два метра един от друг.

Особено масирано е посещението на места като кариерите Челопечене, Чепинци, Кривина, Негован, Казичене. Рибари има по река Искър в околностите на столицата край квартал Враждебна. Любопитно е, че около Панчаревското езеро разходките вече са забранени.

От няколко дни патрулки не допускат пешеходци в района по стената и по пешеходната алея от село Герман, та чак до другия край на водоема при село Кокаляне. Въдичарите също не са желани и са гонени от полицаите. На фона на извънредното положение и масовите забрани министърът на земеделието Десислава Танева официално разреши нощния риболов.

В заповедта са упоменати някои от най-големите язовири в страната, като Искър, Тича, Доспат, Батак, Студен кладенец, Жребчево, „Ал Стамболийски“, „Сопот“ и др. Разрешени зони има и по река Дунав.

efekt-2.com

Автор: Добромир Добрев / източник: bgdnes.bg

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук