Рибарско обединение

Рибарско обединение

Време е за рибарско обединение . Всички водоеми са полупразни топлата зима вещае и сухо лято проблемите с водоемите са добре планирани но отзувукът от рибарското съсловие също няма да бъде силен и това множество също ще бъде посечено от корпоративните интереси .

Има начини да отговорим на редизвикателствата на времето . На много места колеги се организират пазят и зарибяват водоеми грижат се за чистотата и екологията. Защо не и в цялата страна да се организираме и да спасим колкото може повече екосистеми колкото можем повече водоемии реки. Истината е че само с гражданско съмосазнание можем да излезем от предстояюата водна крза по водоемите и да решим много от назряващите проблеми на рибарската гилдия.

Старите хора знаят за доста извори около водоеми и реки който са били заличени. Много от системните замърсители могат да бъдат принудени да си сложат утайници или да използват други методи като сбствени септични ями за отходните води . Тези който сме ги заловили в замърсяване на околната среда могат да бъдат заставени да купят зарибителен матерял или да се засеят дървета има стотици начини да им се завеждат дела като НПОТА и да бъдат притискани институциите да си свършат работата . Няма кой да ни оправи кочинката ако ние сами не си я оправим.

Ако сте един от тези на който има пука и желаете да станете доброволец  ние от  ribari.net алармираме обществото и институциите, че ако не се вземат мерки ще инициираме гражданско общество, което ще предложи редица мерки за да се спре или намали замърсяването на всички водоеми. Набираме и доброволци, ако ви пука можете да се свържете с нас на телефон 088 628 8458

efekt-2.com

Заедно само само заедно можем да променим съдбата си . длъжни сме не само заради хобито си не само заради това което обичаме длъжни сме заради идните поколения какво ще им завещае .

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук