Риба Паку известна с това че може да ви отхапе топките.

Риба Пако известна с това че може да ви отхапе топките.


Рибата Паку – Откъсвача на топки
Рибата която яде мъжки тестиси – Паку

Мъжете в Швеция бяха предупредени да не си и помислят да плуват голи, след като в морето бил открит нов вид риба, която има склонност да откъсва тестиси.

21-сантиметровата риба паку, родственица на пиранята, била открита от рибари в протока Йоресун край южния бряг на страната миналата седмица.

Рибата паку, известна като “откъсвача на топки“, е отговорна за смъртта на двама рибари в Папуа Нова Гвинея, които починали от загуба на кръв, след като тя откъснала тестисите им.

Сладководната риба може да достигне до 90 см дължина и тегло до 25 килограма. Срещана главно в реките от Амазонския басейн, тя има плоски зъби, които много приличат на човешките и са идеални за схрускване.

efekt-2.com

Те се хранят главно с ядки, листа, водни растения и охлюви, но понякога им харесва да вкусват и човешка плът.

“Не сваляйте банския си, ако се къпете в залива Йоресун тези дни, може би там някъде има още“, предупреди Националният исторически музей в Дания.

“Паку обичайно не е опасна за хората, но има много сериозна захапка, имало е инциденти в други страни като Папуа Нова Гвинея, където тестисите на няколко мъже бяха отхапани”, заяви Хенрик Карл, експерт по рибата в датския музей, цитиран от шведския вестник “Локал”.

Риба Пако известна с това че може да ви отхапе топките добре че я няма в България.

Източник: barko4.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

 

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук