Риболовни принадлежности за начинаещи

Основните риболовни принадлежности, особено за любители, трябва да са сравнително евтини и да се намират лесно по магазините. Днес, в света на интернет, е много лесно за рибарите да открият всичко необходимо и то на отлични цени. Рибарските принадлежности и такъми също както всичко останало претърпяват голямо развитие. Няма ги вече ония стари и тежки рибарски въдици, дебела корда за големи риби.

Най-големият разход и най-трудния избор за всеки рибар е подбора на пръчка. Огромно е разнообразието на пазара и всичко зависи от вас и от типа риболов, който искате да практикувате. Хубаво е да предвидите и как ще пренасяте пръчката – телескопите се състоят от една част, но пръчките обикновено са от две.

Препоръчително за начинаещият рибар е избора на графитна пръчка. Графитът комбинира лекота и сила, даваща голямо контрол и предоставящ устойчивост срещу счупване. Сред важните параметри при избор на риболовно пръчка са тежест, размер и начин на водене на влакното. Изберете си пръчка със средна тежест, просто като експеримент, за да добиете ясна представа за най-добрата пръчка за вас. След време може да комбинирате две пръчки – една за риболов на плувка и една за на тежко.

Други не по-малко важни риболовни принадлежности са макарата и кордата – неотменна част от арсенала на всеки рибар. Много важен фактор при избора на макара е дали ще ловите риба в солени води. Ако е така, задължително изберете подходящо защитена макара. Вярно, малко по-скъпи са, но в противен случай, солената вода има фатален ефект върху незащитената макара.

efekt-2.com

Много рибари смятат, че влакното е най-важната от всички риболовни принадлежности и правилният избор е съществен за успешния улов. Доброто влакно върху чудеса дори с евтина пръчка и фалшива макара. Така че, ако сте с ограничен бюджет, отделете повече средства за влакното, дори да не ви останат много за пръчка и макара. Повярвайте, качественото влакно е гаранция за приятен и успешен риболов и е наистина най-важната част от риболовните принадлежности.

Източник: ipotpal.webpossessor.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук