Риболовни принадлежности – плувка

Една много важна част от монтажа е плувката. От голямо значение е нейната форма, която зависи от условията на риболова. Плувка можете да намерите във всеки един риболовен магазин. При течащата вода плувката трябва да стои изправена максимално повече, дори при опит да я застопорите в течението. Основната тежест на плувката трябва да е на малка площ под повърхността на водата. Обикновено тялото е плоско, когато трябва да задържите стръвта на едно място в течението, така наречените плоски плувки са идеални. Понякога вятърът кара горните пластове да се движат. Тогава подходяща отново е по-малка обла плувка с форма на капка.

Има много тежки и трудни условия в стоящи води. Особено когат стръвта е вземана внимателно от рибата. В такива случаи ви трябват дълги и тънки плувки, които да оказват колкото се може по-малко съпротивление, когато ви кълве. При тези случаи, когато съпротивлението е по-голямо, това ще накара рибата да изплюе.

Също много важна е и антената на самата плувка. Тя трябва да е забележима преди всичко. Понякога това създава повече затруднения отколкото очаквате и се постига доста трудно. Различно е при всеки риболовец. Познавам риболовци при които за повечето ситуации предпочитат жълтата антена. Ако се налагаше да избирам този цвят, най-вероятно нямаше да хвана риба през целия си живот. Наблягам на оранжевото, тъй като това е цветът който виждам най-добре. По други причини точния диаметър на антената е съществен. Прекалено голямата антена довежда голямо съпротивление, но понякога трябва да помислите и за другия случай, когато плувката с много малка и тънка антена ще бъде завлечена под водата от стръвта ви. Успехи в риболова .

Източник: carp.sukicarp.com

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук