Риболовът е хоби, не начин на препитание

Риболовът е хоби, не начин на препитание


За съжаление все още има хора, които смятат, че риболова е начин на препитание и бракониерствата в страната. Бедността не е извинение, защото тези за които говорим не са бедни – бракониерите инвестират в скъпи и бързи лодки, инвестират в километри мрежи и джипове, и пикапи, тези, които нощем по късна доба в престъпен сговор ходят на групи да ограбват природното богатство с цел набавяне на средства и то не малки са го превърнали в бизнес, с който се препитават.

Тонове риба са равни на хиляди левове и за съжаление има места в страната където това се случва под чадъра на властта и право охранителните органи си затварят очите като органите на реда и правоимащите често са забелязвани с бракониерите на една маса дето се казва в питейните заведения.

Арогантността им расте и те не се крият. Но има и такива организации, които се борят с бракониерите и техният брой е намалял с 90% досега. Бракониерите се знаят кой са и са наблюдавани и следени именно ниските наказания на това деяние предразполага за престъпна среда като само глоби и актове не стига казват от ЦРОО и ИАРА, а трябва и затвор за бракониерите.

Трябва, но държавата е лош стопанин на общото и затова има доброволци, които се борят за опазване на язовири и водоеми, борят се за защита на рибите и водните еко системи, борят се за чистота на природата и те са стройни и организирани.

Затова и всички ние трябва да им помогнем при съмнение за бракониерство обаждайте се на подразделенията на ЦРОО или тел 112.

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук