Риболов на изкуствена муха


Риболов на изкуствена муха виж още тук..
Мухи мухи

Тези мухи имитират летящи насекоми и затова озовавайки се на водната повърхност те остават там без да могат да потънат, поне не докато се намокрят. Предната част на мухата откъм ухото на куката имитира крачетата, а имено те поддържат куката на повурхността на водата. Но като обем не трябва да се прекалява с тях, когато говорим за по-претенциозни риби, като пъстървата например. Тя безпогрешно прави разлика между истинската муха и фалшификата, особено ако е наплашена или не иска да кълве. По непретенциозните риби, като кефала /клена/ атакуват почти всичко попаднало на повърхността на водата. Хвирлете му и малко камъче и ако имате възможност да наблюдавате от високо ще видите две, три риби как се отправят към мястото на цопване. За по дълго плаване на мухата без много, много да използвате техниката за сушене трябва да използвате мазила разработени за тази цел.

Те са обикновено на силиконова основа, но има и на масна или комбинация между двете. Хубаво е мухата да се намаже предварително, дори предишния ден, за да може мазилото добре да попие в тъканите на материала, откойто е направена. Всички мухи се правят изцяло от естествено материали конци / копринени /, пера /петльови, паунови и др. / и лепила, е лепилата може и да не са естествени. Крилцата на искуствените екземпляри също се правят от естесвени пера например от гълъб. Това разбирира се е класиката на пазара ще видите крила от някаква плаваща синтетика…Куката трябва да е същевременно здрава и тънка.

Тънка – за да е по-лека и здрава. Аз лично работя с куки на MUSTAD модел 539Е. По принцип куката трябва да е права или леко крива в страни, но не орловка, защото не са подходящи за този начин на риболов. Ще Ви покажа, така да се каже класиката в сухите мухи, а Вие можете да ги доокрасявате и префасонирате по ваше желание колкото си искате. Ако измислите муха, от нов тип може да я кръстите на ваше име, но за да има популярност трябва да е доста резултатна.

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук