Риболов на трофейни лефери в Гърция + ВИДЕО

Риболов на трофейни лефери в Гърция + ВИДЕО


Как се лови на воблер лефери в Гърция? Гърция предлага много атрактивен риболов за нашите рибари. За жалост нашето Черно море не е толкова атрактивно за нашите рибари. Гледайте видеото на Калоян Белополски където екипът на риби и такъми искрено се забавляват с риболов на трофейни лефери.

Леферът (Pomatomus saltatrix), наричан още чернокоп или гофан, е хищна морска риба, единствен представител на семейство Леферови. Има странично сплескано тяло. Опашката е широка и се разделя на две симетрични части. Най-големият уловен екземпляр е с тегло 14,4 кг и хванат в Северна Каролина, САЩ. Леферът обитава източното крайбрежие на Атлантическия океан от Португалия до ЮАР, включително около островите Мадейра и Канарските острови, а по западното крайбрежие — от Канада до Аржентина.

Разпространен е също в Средиземно и в Черно море. В Индийския океан се среща по африканския бряг, около Мадагаскар, край южните части на Оман и югозападните на Индия, както и по брега на Малайския полуостров и Западна Австралия. Понякога навлиза в западните части на Тихия океан и го няма по източните и северозападните брегове. Има непотвърдени доклади за Тайван и Хавайските острови, а твърденията за наличието му в Индонезия и са отхвърлени като грешни.

Виждате какви лефери излизат в Гърция. В Черно море излизат по-дребни екземпляри, но никога не знаеш какъв риболовен улов може да те застигне по нашите географски ширини. Гърция обаче предлага незабравим улов на тази риба. Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук