Рядка находка на брега донесе на рибар стотици хиляди евро

Рядка находка на брега донесе на рибар стотици хиляди евро

Рядка находка на брега донесе на рибар стотици хиляди евро вижте още тук!

 

Той запазил намереното вещество почти една година, след което решил да се свърже с властите, за да го представи за изследване
рибари нет
Рибарят Джумурус Тиачот намерил на брега на остров Самуи, Тайланд, парче повръщано от кит с тегло 6,3 килограма, съобщава „Мирър“. 55-годишният мъж, който печели около 400 бата (12 евро) на ден, се разхождал по брега и забелязал находката. Теглото на парчето било 6,3 килограма.

Той запазил намереното вещество почти една година, след което решил да се свърже с властите, за да го представи за изследване.

Губернаторът на провинцията Сураттхани Витчавут Джинто пристигнал със специалисти и те потвърдили, че парчето представлява истинско повръщано от кит и съдържа повече от 80 процента от веществото амбра, което се образува в червата на кашалотите. Находката се изчислява на около 250 хиляди паунда. Губернаторът е казал, че ще дадат препоръки на Тиачот за това как най-добре да се продаде повръщаното от кита.

Жлъчните пътища в стомашно-чревния тракт на китовете отделят амбра, за да се опрости преминаването на големи или остри предмети. Тогава китът отделя слуз, която след това се втвърдява и има неприятна миризма. Въпреки това, когато изсъхне, полученото парче мирише приятно, което го прави популярен компонент в парфюмерийната индустрия заради добрия си дълготраен аромат.

efekt-2.com

Източник: Blitz.bg

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук