Световен рекорд за уловена платика

Най-голямата платика във света

Вижте къде е световният рекорд за уловена платика…
Знаете ли къде е уловена най-голямата платика в света
Платиката е с тегло 10 килограма и 500 грама .
Гигантска платика беше уловена в Англия . Оказва се, че екземплярът чупи дори досегашния световен рекорд за всички времена. Трофейната платика тежи точно 23 либри, което се равнява на 10,5 килограма. Риболовецът, имал щастието да извади водния звяр, е Скот Крук от Шотландия.

Той заметнал въдиците в езеро край Кеймбридж, което е известно и с други национални рекорди за най-едри риби. Любопитното е, че на въпросния водоем през 2009 година Марк Маккена хваща платика с тегло около 10 килограма. Смята се, че именно същата риба е уловена и сега, но вече наддала още в теглото си. У нас рекордът за най-едра платика е около 4 кг.

Все пак риби, които надхвърлят 2 кг, се смятат за особено престижно постижение. Платиката е любим обект за риболов на мнозина заради интересното поведение и начин на кълване. Тя е разпространена в доста от големите ни язовири и реки.

По време на забраната можем да я търсим в някои от баластриерите в страната, които са оставени като бонус за рибарите. Платиката обича чиста вода с песъчливо или чакълесто дъно.

Напада почти всякакви растителни и тестени примамки, както и ларви на насекоми.
И така рекордът от 2012 година на ам не подобряван.
Коя е най голямата платика уловена у нас знаете ли ?

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук