Сдружение „Черноморски изгрев“ Спасяват Есетрови риби в Черно море.+ВИДЕО

Сдружение "Черноморски изгрев" Спасяват Есетрови риби в Черно море.+ВИДЕО


Рибари. Нет на Вашето внимание. Видео показва как членове на сдружението „Черноморски изгрев“ пускат на свобода есетрови риби в Черно море!

Сдружението „Черноморски изгрев“ официално бе признато за организация на производителите на продукти от риболов. Това стана факт със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите от 19 февруари 2019 г.. Признаването на сдружението вече е докладвано и в Европейската комисия, която обяви сдружението в своя списък с официално признати организации на производители в Европейския съюз.

„Черноморски изгрев“ е организация на професионално заети лица в областта на морския риболов в Черно море. То обединява повече от 35 фирми, които оперират с 45 риболовни кораба с дължина над 12 метра. Сдружението има роля в опазването на морските биологични ресурси в Черно море и е активен участник в различни инициативи. Откритите позиции по важните въпроси правят организацията надежден партньор при провеждане на национално отговорна политика в риболовния сектор.
Като призната организация на производителите, сдружението ще осъществява дейности, които целят стабилизиране пазарите на риба от Черно море и подобряване на условията за пускане на пазара на продуктите от риболов на неговите членове. Тези дейности са изключително важни за собствениците на риболовни кораби.
Заложените цели ще се постигат чрез съобразяване на уловите с пазарните изисквания, колективно планиране на риболовните дейности, насочване на доставките и предлагане на пазара на продуктите на членовете на сдружението, както и рекламиране на рибата от Черно море.

В допълнение на тези възможности, сдружението ще има важни ангажименти за насърчаване на жизнеспособни и устойчиви риболовни практики, като с дейността си ще допринася в борбата срещу незаконния риболов, включително чрез мерки за подобряване на селективността на риболовните уреди на членовете на „Черноморски изгрев“.

Сдружението получава признаване за риболов във водите на Европейския съюз в Черно море за следните видове: калкан, барбуня, трицона, акула, сафрид, чернокоп, рапани и други.
Източник: banker.bg

efekt-2.com

Ние от ribari.net напомняме, че трябва да се грижим за еко равновесието в Черно море и всички водоеми било то соленоводни или сладководни. „Черноморски изгрев“ нагледно показват как се пазят защитените видове!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук