След година риболовът ще е лукс

След година риболовът ще е лукс


След година риболовът ще е лукс и само малцина ще ходят по платени водоеми да си правят селфита. За всички други свободните вододайни зони вече няма да са същите.

И без това малкото останали диви водоеми ще бъдат или приватизирани или изтровени, или пресушени нещо ще има, но тях вече няма да ги има или поне такива каквито са били.

Такива каквито ги помним като оазиси на спокойствие, оазиси за среща със самите тях и природата. С тези темпове на унищожаване на природата и водните екосистеми, с тези темпове на замърсяване и складиране на боклуци в страната, всеки завод за преработване на отпадъци ще бълва такива количества отрови, че нищо живо няма да остане поне няма да бъде здраво.

При нас хората нещата седят по друг начин – Господ здраве да ни дава, че лекарите само пари вземат, но при рибите няма чичо доктор и Господ няма като те са на милостта на хората, а когато се разболеят обръщат корема.

И така след година риболовът ще е лукс, а ходенето сред природата няма да бъде здравословно, защото ще сме изложени на хиляди реактивни и опасни химикали и тяхното въздействие ще е вредно за нас. Докъде я докарахме с мрачни прогнози или това утре ще е факт? На слука скъпи рибари, дано случим на лекар и на лекарства, че и там много не се знае!

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук