СРЕДНОЩНО НАБЛЮДЕНИЕ НА БРАКОНИЕРИ ЗАВЪРШИ СЪС ЗАЛАВЯНЕТО ИМ

СРЕДНОЩНО НАБЛЮДЕНИЕ НА БРАКОНИЕРИ ЗАВЪРШИ СЪС ЗАЛАВЯНЕТО ИМ


При извършване на нощна проверка на язовир „Телиш“ в края на май, инспектори на ИАРА – Плевен забелязват гумена лодка с извънбордов мотор и две лица, които извършват риболов по време на забраната за пролетно-лятно размножаващи се риби. Лицата са наблюдавани в продължение на шест часа със специализирани уреди за нощно наблщдение, като периодично завързват уловените от тях риби от вида пъстър толстолоб на „кулата“ в язовира.

В ранните часове на следващия ден при акустирането си на брега нарушителите са пресрещнати от риболовните инспектори. Лицата успяват да срежат въже, с вързани на него риби, но служителите на ИАРА – Плевен влизат във водата и успяват да извадят част от рибата. Съставени са два акта и са иззети гумена лодка, извънбордов мотор, гребла и въдици с макари.

По-късно през деня пък любители риболовци изваждат незаконно поставена мрежа в старо речно корито при село Ясен. Освободени и върнати във водата са голямо количество трофейни риби от вида лин. Мрежата е предадена на ИАРА – Плевен.

При друга проверка в река Дунав са открити и извадени 2 бр. лави – кърмаци със 130 куки.

efekt-2.com

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Mittwoch, 3. Juni 2020

При съмнения за нередности сигнализирайте на 112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук