Тихо рибари, да не изплашим рибата, която умира!

Тихо рибари, да не изплашим рибата, която умира!


Тихо да помълчим рибари, за да не изплашим рибата отровена в Марица +ВИДЕО

Токсичният теч в река Марица е от фирма, която се занимава с преработка на отпадъци

Питейната вода на Пловдив не е опасна за хората, увериха от местното ВиК дружество. След като в събота от водата изплува мъртва риба пробите показаха токсично замърсяването на реката между Пазарджик и Пловдив. От Басейновата дирекция съобщиха, че повторните проби показват, че замърсяването на реката е преустановено.

Резултатите от взетите водни проби от реката и двата градски колектора сочат инсталацията за преработка на отпадъци на „Екоинвест”ЕООД за източник на замърсяването, съобщиха от Басейновата дирекция. Установено е превишение в пъти над пределно допустимите концентрации на вещества в производствените отпадъчни води на обекта по Наредба 7, за реда и начина за заустване на отпадъчни води в канализационните системи.

Разследването на прокуратурата в Пазарджик продължава. До момента са извършени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири обекта в района на Пазарджик. Във водите й са установени пластмасови мленки от преработка на полиетиленови отпадъци. Вредните вещества са стигнали по течението от Пазарджик до Пловдив и Първомай.

efekt-2.com

Източник: tvevropa.com
И така докато мълчим те ще ни тровят рибата, а и нас ще ни тровят – земята и храната, въздухът и водата, а ние ще си мълчим и траем, докога? Няма ги еколозите, няма ги зелените, няма кой да протестира, явно и рибари няма! Няма ги и институциите, няма кой да защити природата ни!

Да помълчим докато унищожават страната ни! Един ден обаче децата ни ще ни попитат какво сме правили докато са унищожавали страната ни и ние какво ще им кажем, мълчахме си?

Бедствие на Марица !!!!

Gepostet von Петър Янев am Samstag, 25. Januar 2020

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук