Трябва ли цялостна забрана за хищните риби или само за щука и бяла риба?

Трябва ли цялостна забрана за хищните риби или само за щука и бяла риба?


Една тема, която вълнува обществото на рибарите и тези, които се грижат за опазване на водните обитатели. От 15-ти февруари до 30-ти април се забранява риболова на щука, а от 15-ти март до 15-ти май, включително на бяла риба.

Има забрана за риболов на бяла риба и щука в размножителният период, това е добре, но ако отидеш за сом и се хване щука какво правим? Има едно разногласие в средите като все пак се използват сходни стръв и примамки за костури и хищници. Само етичният закон не стига! Трябва да има ясни правила и норми за да се наложи стандарт, който да се спазва от всички. Или не трябва?

Какво е вашето мнение и вашите доводи? Какви са вашите аргументи и методи на убеждение? Има много теми, които след дискусия се намира пресечна точка. Някои казват, че в спора се ражда истината, а ние от ribari.net ще добавим, че там където има спор за истината истината я няма, защото истината е само една и не може да се оспорва. Та какви са вашите мнения, трябва ли да се променят закони и разпоредби или така си е добре?

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

efekt-2.com
Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук