ТУТРАКАН ВОДЕН И РЕЧЕН ТУРИЗЪМ

ТУТРАКАН ВОДЕН И РЕЧЕН ТУРИЗЪМ

Тутракан само за рибари.

Поречието на река Дунав предоставя страхотни възможности не само за спиращи дъха романтични залези, но и за воден и речен туризъм. Речният туризъм у нас е един от най-рано развилите се видове туризъм наред с морския и планинския туризъм и все още не е достатъчно развит, но ние сме убедени, че това тепърва предстои.
Дори и сега рибарската област има множество тайнства, които ви каним заедно да открием…

Най-вероятно всички са виждали лодкостоянка, но виждали ли сте лодкостроителница..? А знаете ли, че единственият в Европа музей за риболов и лодкостроене се намира именно в България гр. Тутракан? Освен това е допълнен от уникален архитектурен резерват „Рибарско селище“, в който можете не само да научите повече за риболова, но и да се потопите в рибарския живот, разхождайки се из китните павирани улички.

Но освен лодки и риболов, реката предоставя чудесни условия за практикуване на различни спортове. С каяк по Дунава или наблюдение на състезание по водомоторен спорт са само част от възможностите, които рибарската област предлага. Множеството водоеми в областта също могат да ви заинтригуват, особено ако сте любители на къмпингуването или разходките сред природата.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук