Успешна акция на ИАРА – Монтана

Успешна акция на ИАРА - Монтана


ИАРА – МОНТАНА ХВАНА СЕРИЕН НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ

През изминалия месец ИАРА Монтана проведе акция за установяване на системни нарушители на Закона за рибарство и аквакултури съвмествно с полицейските управления на територията на област Монтана и Враца.
Тази седмица служителите извършиха наблюдение на две лица, залагащи хрилни мрежи в язовир „Конярево“ в землището на село Замфирово. След като ги изчакват до сутринта, правят опит да ги задържат със съдействието на полицаи от Районно управление в Берковица, но нарушителите бягат с лек автомобил.

 

Шофьорът и собственик на автомобила от град Монтана е задържан за 24 часа в РУ Берковица, автомобилът, заедно с риболовните уреди, са конфискувани по образуваното досъдебно производство. Съставени са два акта за нерегламентиран стопански риболов и за възпрепятстване на проверка на контролни органи на ИАРА. Припомняме, че същото лице има 10 влезли в сила наказателни постановления за административни нарушения и още 8 акта, предоставени по текущи досъдебни производства, 5 леки автомобила, десетки лодки и километри мрежи конфискувани в полза на държавата.

Последният случай е от преди по-малко от месец. На 11 януари 2020 същият нарушител е хванат да извършва незаконен стопански риболов в язовир „Огоста“ , град Монтана. Срещу другото лице – съучастник ИАРА започва административно наказателно производство.

efekt-2.com

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Donnerstag, 13. Februar 2020

При съмнения за нередности сигнализирайте на телефон 112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук