Характеристики на щука поведение и какво да ловят щука през есента

 

Всеки знае, че щуката наистина е един от най-добритехищнически и агресивни риби на нашите язовири. Поради това той често пада върху риболовната кука.

Все пак, не всеки осъзнава, че поведението на хищник варира в зависимост от сезона и времето. И, следователно, трябва да знаете предварително, през лятото, какво да хванеш щука през есента. Тоест, при смяната на сезоните е необходимо да се променят и предават.

Какво може да каже риболовният календар?

риболов на щука есента
След като анализирате записите на риболовния календар, можете да го направитеда заключим, че щуката е най-добре уловена през март (през периода на хвърляне на хайвера), след това от май до юни и накрая от средата на септември до края на октомври.

Най-добрият сезон за улавяне на тази хищни риби е есента. Поради това е необходимо да се подготви цялостно съоръжение за риболов на щука до септември.През есента щуката се улавя добре, тъй като тязапочва „есенната зора“, с помощта на която рибата съхранява необходимите хранителни вещества и мазнини за зимата. Преди да разберете кое е по-добре да хванете щука, помнете основните белези на местата, където живеят през различните сезони.

efekt-2.com

Този ловец организира засадите си или, както се наричат, „паркиране“ във водни тела, където в заливите и в басейните има умерен или слаб ток. Всеки щука осигурява определена територия, я защитава, не позволява на близките си. Тъй като през топлите сезони язовирите са богати на растителност, през лятото хищникът се държи в гъсталака. Но понякога е необходимо да промените какво да уловите щука. През есента е по-добре да се използват други съоръжения, защото с появата на студено време, навиците й се променят.

На какво да улови щука през есента, какво по-добре да се използва за справяне

стръв за щука
През есенния период пикаите се съединяват и шофиратсе запържва почти на повърхността на водата. Това означава, че стръвта трябва да бъде избрана повърхностна или леко потъваща. Към днешна дата, най-правилния отговор на въпроса: „Какво да улови щука през есента?“ ще бъде: на poppers и wobblers!Попър нарича примамка, който плава поводна повърхност. По време на „окабеляване“ това устройство, което има специален дизайн, не само симулира поведението на СРЮ, но и произвежда шумно звучене, което също привлича хищник.

Пръчка и пръчка за щука
Но за днес на рафтоветеспециализираните магазини за риболов са доминирани от войни. Те са различни. За топъл есенния период се препоръчва да се закупят леко удавни воблери (намаляващи не по-малко от 1,5 метра), тъй като по това време щуката ловува на повърхността на резервоара в търсене на затопляща се запържка.Все още какво да уловиш щука

През есента, в допълнение към примамва и Попърс могат да бъдатда хванете различни „грамофони“ или „на стръв“. В началото, през септември, е по-добре да се използват всички видове примамки, които особено бързо и бързо се „играят“ на повърхността на водата. Но колкото по-студена става водата, толкова по-пасивна и по-мързелива хищникът се движи.

Ето защо е необходимо да промените тактиката и какво да хванете щуката през есента. Вместо бързо да играете съоръжения „в плитки води“, се препоръчва използването на дълбоки потъващи колела, както и големи стръвчета от силикон.

Промяната в поведението на хищника се обяснява с факта,че в началото на септември температурата на водата в реките и езерата е все още висока, но с настъпването на есенния студ тя пада рязко, което значително влияе върху активността на щуката. По тази причина тя променя тактиката и започва да лови голяма и бавна плячка, без да губи енергия за улавяне на запържени или малки, но бързи риби.

Източник : sport-i-fitnes

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук