Хекът е полезен

Хекът е полезен

Хекът е полезен виж защо трябва да се консумира.

Хекът е ценна търговска риба, която се счита за една от най-добрите сред подобни. Друго име на рибата е хек. Дължината достигаот 20 до 70 cm , тежи2,5-3 kg . Рибите живеят в солените води на океаните, улавят го в плитки води, през зимата потъват на дълбочина 20 метра.

Месото е бяла, слаба, нежна кост. Използва се в готвенето и диетата, добре се абсорбира от организма. Хекът се продава в замразена форма, тъй като прясната риба бързо губи вкуса си.
Ползи за здравето
Рибата е склад на полезни витамини, минерали, протеини и мазнини. Хранителната стойност на 100 грама варен продукт е94 kcal .

Продуктът съдържа голям брой микроелементи, които гарантират правилното функциониране на всички системи на тялото. Витамините и минералите влияят положително върху вътрешните органи на клетъчното ниво, предотвратявайки развитието на опасни патологии.Хекът е полезен

efekt-2.com

• Метаболизмът се регулира, токсините се елиминират и превенцията на рака.
• Ползите за ендокринната система, кожата и лигавиците, кръвната захар се регулират.
• Подобрява работата на нервната и храносмилателната система, е антиоксидант.
Хакът за месо съдържа малко мазнини, той е по-добър от треска, е по-нежен и сочен, е лесноабсорбира от тялото. Като нискокалоричен продукт, специалистите по хранене препоръчват използването на риба в диетичното и медицинско хранене.

Употреба по време на хранене
Поддръжниците на здравословното хранене включват хек в своята диета. Използването му е грижа за здравето и външния вид. Рибната диета е най-популярна, което ви позволява да губитедо 3-4 кг на седмица . Когато сте на диета, трябва да ядете частично, пет пъти на ден, да ядете рибане повече от 600 г на ден .
Продуктът е подходящ за приготвяне на рибни ястия.

Добре е да готвите мляна риба, да изпечете труповете изцяло, но не забравяйте, че месото е доста сухо и е желателно да се сервира със сос. По-малко калории ще бъде ухото на тази риба. Препоръчва се избягването на пържени храни, за да не се увреди фигурата.

По-добре е да се готви без масло, да се ограничи употребата на подправки и сол, и като гарнитураизползвайте варени или сурови зеленчуци, кафяв ориз. От зелените се отдава предпочитание на маруля, спанак, рукола.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук