Хърватско яйце

Хърватско яйце


Хърватско яйце за риболов на щука: Това е повърхностна примамка.
Сред рибарите в нашата страна, малцина са чували за такава примамка на щука като „хърватското яйце”. Първоначално аз самият не знаех много защото не разбрах как хърватското яйце се различава фундаментално от обикновените повърхностни примамки за щука. В допълнение, все още е доста трудно да се получи хърватско яйце, за да се сравни адекватно работата на стръвта с попър,
Какво е хърватско яйце.

Като начало искам накратко да ви кажа какво е „хърватското яйце”. Като цяло, хърватското яйце се състои от елемент, плаващ на повърхността на водата (който е направен от различни материали), голяма кука (една кука е по-често срещана, но можете да си купите стръв с двойки), тегло, вградено в тялото, което придава на хърватското яйце определена позиция в вода, в която куката винаги е насочена нагоре, което напълно елиминира куките.хърватско яйце
Кое е най-доброто хърватско яйце-попър?

Без да осъзнава, че това са напълно различни примамки, които трябва да се използват при различни условия на риболов, така че е невъзможно да се каже със сигурност, че попърът е нещо по-добро от хърватското яйце.

Например, ако повърхността на резервоара е без растителност, а тревата не се издига до повърхността на водната повърхност, може да се предположи, че попърът ще работи по-ефективно като хърватско яйце – в такива условия ще бъде необходимо да се експериментират и да се опитат и двете примамки. Но ако водоемът е напълно обрасъл, растителността е налице както на дъното, така и над повърхността, оставяйки само малки прозорци с чиста вода, след което освен хърватските яйца, няма да работи нито една от примамките. И самото яйце ще събира трева от време на време, но ефективността на стръвта ще бъде няколко пъти по-висока от тази на другите примамки и стандартните воблери и блесни който ще се оплитат в водораслите и тревата.
За съжаление Хърватски яйца не се продават по магазините и това са ботикови плаващи примамки .който не се използват по нашите географски ширини. Един опитен рибар трябва да има по една такава в арсеналът си не се знае на какъв водоем ще попадне и кога ще му затрябва.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук