Ченгене скеле става туристическа дестинация

Ченгене скеле става туристическа дестинация
Рибарското селище Ченгене скеле край Бургас има перспектива да се превърне в туристически продукт, който местната община да развива.

Първите стъпки за това са предприети с реализирането на проект за опазването и популяризиране на самобитността на селището, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство. Това съобщиха от общинския пресцентър.

От там казаха, че в момента се извършва проучване на нематериалното културно наследство, свързано с рибарството в Бургаския залив.

В процес на подготовка е изработване на идейна концепция за новия туристически продукт и изграждането на етнографска експозиция в селището.

Рибарското селище се намира на 15 км от Бургас. Идеята е там да бъдат изградени постройки с експозиционни функции. В тях ще има демонстрации и постоянни изложби с експонати от рибарския бит.

Създаването на новата атракция има за цел да промени профила на туризма в региона, като от сезонен той постепенно да стане целогодишен.

efekt-2.com

Туристическата дестинация ще изпълнява и образователна функция да обогатява знанията на младите хора за традиционните занаяти, автентичните обичаи на бургаските рибари и местния фолклор. / bulpress.bg

Вижте повече на Ribari Net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук