Язовирусът засегна много хора!

  1. Язовирусът засегна много хора!

Язовирусът….

Този вирус свързан с язовирите и така наречената скрита приватизация на водоизточници и водоеми някак си засегна много хора като добавим и ограниченията на здравният министър доста хора останаха настрана от хобито си, здравето си, природата и щастието.

Язовирусът засегна над 200 000 човека и техните семейства да не говорим и колко магазини за риболовни принадлежности останаха със закупената си стока на склад и насаме. Търговията по интернет си върви, но живата стръв даде фира с удължаването на карантината като добавим и пресъхналите язовири и само бракониерите са активни, ама и активно ги ловят от ЦРОО и ИАРА, ако имаше и рибари по водоемите далеч повече щяха да обажданията на 112. Но какво да се прави, язовирусът е всеобщо заболяване и синдромът протича при държавно имунна психическа нестабилност.

Какво да се прави всичко в страната зависи от политиците и техните политики независимо дали се занимаваме с политика те ни занимават със законите и таксите, които избират, а ние се правим, че не ни интересува докато сме за риба. Ама като се върнем разбираме, че сме поразени не от язовирусът.

Всички го отнесохме този сезон, а природата най-много! Колко водоеми са на критичният минимум, колко реки пресъхнаха и какво се случи с водните еко системи? Ами мумифицираха се, а където ги имаше сега са замърсени и там язовирусът ги помля. Лежим си у дома и гледаме рибарските канали докато реките ни се превръщат в канали. докато язовирите се превърнаха в септични ями и как така всеки брифингите слуша, а не послуша сърцето си, не послуша детето си, че утре на него какво ще завещаем – противогаз и костюм за химическа защита или чиста природа, но се оказахме мързелива порода.

efekt-2.com

Мине ли карантината си помислите да изчистим реките, язовирите и езерата, да възпитаме в любов към родината и природата децата! Великден е всеки, в който сме спасили късче от България.

Някога по времето на Бай Тошо ни учиха в училищата „Българин да се наричам – първа радост е за мене“, имаше ленински съботници в Комунизма където хората се организираха и чистеха градинки, паркове, около блоковите пространства всички заедно, задружно и после пазеха! Какво ни пречи да спрем да замърсяваме?

Нека рибарите поведат хорото, нека ние да покажем с личен пример как се прави! Ако обичаш нещо, пази го! Само така ще излекуваме язовирусът!

 

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук